DIGID AANVRAGEN

Je DigiD is jouw elektronische handtekening.

Lesprogramma scholen

In opvolging van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ heeft De Rondkomers een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholen die ook de theatervoorstelling hebben bezocht.

Het programma bestaat uit zes lessen. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: budgetteren, zelfstandig wonen, 18+ en dan? De lessen zijn een mix van voorlichting, interactie en praktisch aan de slag gaan. Ook wordt er gebruikt gemaakt van korte films. Deze films zijn hiervoor speciaal opgenomen. Er is ook een promotiefilmpje opgenomen. 
Door middel van kleine huiswerkopdrachten worden de jongeren gestimuleerd om met hun ouders/verzorgers in gesprek te gaan. Op deze manier wordt het thema ook thuis bespreekbaar gemaakt. De lessen worden gegeven door de docenten van school en/of professionals uit de praktijk.

'Eigen schuld'
Het lesprogramma is een vervolg op de voorstelling ‘Eigen schuld’. Een pakkende voorstelling die het thema jongeren en schulden goed weet over te brengen. De voorstelling wordt nog volop gespeeld en kan elke keer rekenen op lovende reacties. De pers besteedde al eerder aandacht aan deze pakkende voorstelling.

Aanmelden
Scholen die interesse hebben in de voorstelling en/of het lesprogramma kunnen zich aanmelden via info@derondkomers.nl. Zowel de voorstelling als het lesprogramma worden gratis aangeboden.