DOETINCHEMSE REGELINGEN

Kom je financieel moeilijk rond, heb je bijvoorbeeld een grote uitgave of woon je op jezelf?
Mogelijk kun je gebruikmaken van een aantal regelingen in Doetinchem.

Doetinchemse regelingen

Kom je financieel moeilijk rond, heb je bijvoorbeeld een grote uitgave of woon je op jezelf? Mogelijk kun je gebruikmaken van een aantal regelingen in Doetinchem.

Doorbraakfonds Jongeren
Dit fonds kan een financiële impuls geven die je verder helpt in jouw toekomst. Het fonds is voor jongeren van 16 tot en met 27 jaar.

Meedoenarrangement
Toegang tot een website waarvoor je punten krijgt. Deze kun je verzilveren om te ontspannen, sporten en te ontwikkelen.

Mini mannamarkt
Een grote kringloopwinkel met een sociale supermarkt waar je goedkoper boodschappen kunt kopen. Een pas kun je krijgen via een hulpverlener zoals de buurtcoach in jouw wijk.

Voedselbank
Tijdelijke voedselhulp wanneer je zelf niet genoeg geld overhoudt om eten te kopen. De aanvraag voor een voedselpakket mag je in eerste instantie zelf doen. Maar je kunt hiervoor ook terecht bij een buurtcoach in jouw wijk of bij het Platform Armoedebestrijding Doetinchem.

Kwijtschelding
Wanneer je op jezelf woont en een aanslag gemeentelijke belastingen hebt ontvangen, kan deze onder voorwaarden worden kwijtgescholden waardoor je niets hoeft te betalen.

Bijzondere bijstand
Een tegemoetkoming in de bijzondere kosten die je moet maken en die echt noodzakelijk voor je zijn. Dit kan voor iedereen anders zijn. Elke aanvraag wordt persoonlijk bekeken. De aanvraag gaat via Bureau voor financiele ondersteuning van de gemeente Doetinchem.

Diverse fondsen
Er zijn in de gemeente Doetinchem diverse fondsen die je (financieel) kunnen ondersteunen zoals het Gasthuisfonds.

Terug naar home