GRIP OP GELD

Weet jij wat er binnenkomt aan inkomsten en welke uitgaven je allemaal hebt?

Grip op geld

Weet jij wat er aan inkomsten inkomt en wat er allemaal aan kosten betaald moeten worden? En heb jij alle belangrijke papieren zo voor het grijpen liggen? Een aantal tips om grip op jouw geld te houden.

  • Plan je geld; maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven door het invullen van een budgetplan. Op de website van het Nibud (www.nibud.nl) vind je hiervan voorbeelden.
  • Controleer wekelijks je saldo en uitgaven; zo controleer je of de afschrijvingen afgeschreven zijn en de bedragen kloppen en weet je wat je nog te besteden hebt.
  • Probeer 10% van je inkomen te sparen. Open hiervoor een spaarrekening en laat het hierheen automatisch overboeken direct nadat je geld/loon hebt binnengekregen.
  • Reageer op tijd op post en e-mails.
  • Bewaar belangrijke documenten zoals contracten, loonstroken en jaaropgaves, belastingzaken, verzekeringspolissen, garantiebewijzen. Vind je het lastig om zelf te bepalen wat je moet bewaren? Dan kan een buurtcoach (www.buurtplein.nl) of het Formulieren Café je hierbij helpen.

Tip: kijk op www.mijnoverheid.nl in de berichtenbox om alle post van overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst en de gemeente te vinden. Je logt in met jouw DigiD.

Terug naar home