HULP NODIG?

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan gerust om hulp.
In de gemeente Doetinchem kun je bij diverse organisaties terecht.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan gerust om hulp. In de gemeente Doetinchem kun je bij diverse organisaties terecht.

JC Doetinchem (JCDC) 
Heb je een vraag over werk, stage, vrienden, liefde of geld? In het jongerencentrum zitten altijd jongeren voor je klaar die je kunnen helpen en samen met jou kunnen zoeken naar een antwoord. Als het nodig is zijn er ook jongerenwerkers aanwezig die je verder kunnen helpen.

Buurtplein
De buurtcoach is het aanspreekpunt in de wijk voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken op welk gebied dan ook. De buurtcoach helpt jou met jouw vraag. Er is elke dag een Buurtplein Inloop waar ook een buurtcoach aanwezig is.

Leren Werkt
Leren werkt kijken samen met jou naar een passende oplossing wanneer je geen startkwalificatie hebt (diploma havo, vwo, mbo2 of hoger). Bijvoorbeeld een andere opleiding, een combinatie van werken en leren, een baan(tje) of iets anders dat tegemoetkomt aan de achterliggende problemen.

Zeg Achterhoek
Dit is een website waarop allerlei partijen zich even aan je voorstellen. Ze willen je graag op weg helpen. Bijvoorbeeld met een opleiding, werk of gewoon iets doen. Zeg heeft ook  jongerenconsulenten die je verder kunnen helpen.

Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD)
Het PAD kan je helpen in geval van een financiële crisis. Het PAD beheert het Doorbraakfonds. Ook kan het je helpen aan doorverwijzing naar de Voedselbank, Mini Mannamarkt en de Kledingbank.

Formulieren Café
Een vrije inloop waar je geholpen wordt als je moeite hebt met het invullen van papieren of het indienen van aanvragen. Er is elke dag een Buurtplein Inloop waar ook het Formulieren Cafe aanwezig is.

Bureau voor financiële ondersteuning (Bvfo)
Heb je geldproblemen waar je niet meer uitkomt en wilt je daaraan werken? Dan kom je in aanmerking voor schulddienstverlening. Dit wordt gedaan bij het Bureau voor financiële ondersteuning van de gemeente Doetinchem. Je kunt je zelf aanmelden bij de gemeente Doetinchem of je doet dit samen met een buurtcoach (www.buurtplein.nl) uit jouw wijk.

Stichting Jongerenopvang Doetinchem (SJOD)
Het SJOD vangt dakloze jongeren op, begeleidt ze en helpt ze bij het zoeken naar huisvesting.

Laborijn
Als je geen studiefinanciering ontvangt en geen geld verdient, komt je mogelijk in aanmerking voor een uitkering vanuit de Participatiewet.

UWV
Raak je jouw baan kwijt en heb je minimaal een half jaar achtereen gewerkt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een WW-uitkering.
Heb je een langdurige ziekte of beperking waardoor je niet kunt werken? Als je een Beoordeling arbeidsvermogen aanvraagt, bekijkt het UWV of je Wajong, een Indicatie banenafspraak of een positief Advies indicatie beschut werk krijgt.

Terug naar home