HUURTOESLAG AANVRAGEN

Wanneer je op jezelf woont kun je huurtoeslag aanvragen als je een zelfstandige woonruimte hebt.

Huurtoeslag aanvragen

De Toeslagen zijn een maandelijkse bijdrage van de overheid (Belastingdienst). De huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huur. Je kunt hiervan een deel van de huur betalen. Je krijgt het iedere maand rond de 20e van de maand.

Wanneer je op jezelf woont kun je huurtoeslag aanvragen als je een zelfstandige woonruimte hebt. Dit betekent dat je een eigen keuken en toilet hebt. Je krijgt dus geen huurtoeslag als je in een kamer woont. Ook moet je op dit adres ingeschreven staan bij de gemeente. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van de huurprijs, leeftijd, inkomen en vermogen. Je vraagt de huurtoeslag aan via www.toeslagen.nl.

Het aanvragen van de Toeslagen is gratis. Houd dus goed in de gaten dat je hiervoor nooit hoeft te betalen. Er zijn bureaus die het voor je doen, maar hier wel geld voor vragen. Dit is zonde. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de Toeslagen? Kom dan naar de Buurtplein Inloop bij jou in de buurt.

Tip: geef een wijziging altijd door aan de Belastingdienst, bijvoorbeeld omdat je meer gaat verdienen of gaat samenwonen. Een wijziging kan gevolgen hebben voor de hoogte van de toeslag. Wanneer je dat niet doorgeeft, kan het gebeuren dat je aan het einde van het jaar een flink bedrag moet terugbetalen. 

Terug naar home