CHECK JE VERZEKERING

Je bent zelf aansprakelijk voor de schade die je veroorzaakt.

Verzekeringen checken

Wanneer je 18 jaar wordt, ben je zelf aansprakelijk voor de schade die je veroorzaakt. Het is niet verplicht maar dus wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wanneer je dan schade bij een ander veroorzaakt, kom je niet voor verrassingen van hoge kosten te staan. De premie is vaak maar een paar euro per maand en de verzekeraar betaalt de schade.
Check voor het afsluiten altijd even of je nog bij jouw ouders bent verzekerd of verzekerd kan blijven. Zo niet, vergelijk dan eerst een aantal verzekeraars.

WA-verzekering
Heb je een brommer, scooter of een auto? Dan moet je daar ook een verzekering voor afsluiten. Dit is een WA-verzekering.

Inboedelverzekering
Woon je op jezelf? Sluit dan een inboedelverzekering af. Deze verzekering vergoedt de spullen in jouw kamer of woning bij bijvoorbeeld brand of diefstal.

Reisverzekering
Ga je weleens op reis? Het kan dan verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt bijvoorbeeld diefstal en ziekenhuiskosten. Het is verstandig om dit af te sluiten als je waardevolle spullen meeneemt.

Tip: Wanneer je vaker per jaar op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn.

Terug naar home