DE RONDKOMERS

In Doetinchem komen we er samen uit

WIE ZIJN DE RONDKOMERS?

HOE DOEN WE DIT?

“Je staat er echt niet alleen voor. In Doetinchem doen we het samen.”

Door middel van verschillende, uiteenlopende, originele activiteiten stimuleren we iedereen om naar voren te komen met vragen of zorgen over hun financiële plaatje. Dit doen we geheel gratis, onbevooroordeeld en met enorm betrokken professionals, die altijd het beste met de inwoners voor hebben en niemand uitsluiten. 

Met elkaar, en samen met andere relevante partijen, maken we het zo makkelijk en begrijpelijk mogelijk. Van korte termijnacties werken wij naar een structurele oplossing. Daarbij waarborgen we zelfstandigheid en heeft de inwoner zelf invloed op de keuzes en oplossingen.

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn, UWV, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap.

IEDEREEN VERDIENT EEN STEUNTJE IN DE RUG

Voor alle Doetinchemmers streven we naar zo min mogelijk financiële zorgen. Door hierbij zoveel mogelijk mensen en organisaties te betrekken, willen wij het taboe doorbreken om zo meer mensen in beweging te krijgen en te helpen.

De Rondkomers gelooft namelijk dat iedereen door onbeheersbare factoren en veranderende omstandigheden in structurele geldproblemen kan raken, met alle gevolgen van dien.

We willen het zwijgzaam worstelen met deze situatie dan ook actief doorbreken. Immers, langer wachten maakt het altijd veel ernstiger en vervelender. Hoe klein of groot de omvang nu ook is of lijkt. Ongeacht leeftijd, afkomst of de achterliggende oorzaak.

Erger voorkomen begint bij het (h)erkennen dat er iets speelt.

ALTIJD EEN OPLOSSING DIE BIJ JE PAST 

Er zijn allerlei verschillende initiatieven en maatwerkoplossingen om geldzaken op orde te brengen én te houden. Denk hierbij aan theatervoorstellingen als ‘Eigen schuld’, schoolbezoeken, koffie-inloop-uurtjes, hulp bij een uitkering, diverse regelingen of voorzieningen en schulddienstverlening. Van het op orde brengen van de administratie en het huishoudboekje tot en met het invullen van belangrijke formulieren en het maken van een Plan van Aanpak. Van betalingsregelingen en herfinancieringsmogelijkheden tot en met noodhulpvoorzieningen zoals de voedsel-en kledingbank en kleine financiële impulsen.

IN DOETINCHEM KOMEN WE ER SAMEN UIT

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

PRIVACY

Uiteraard gaan wij goed om met jouw privacy. Wil je weten hoe? Klik HIER om ons privacystatement te lezen. 

WIJ WERKEN SAMEN

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn en UWW, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap.

Buurtplein

Gemeente Doetinchem

Platform Armoede Bestrijding

Rabobank
Graafschap

De Graafschap