DE RONDKOMERS

In Doetinchem komen we er samen uit

WIE ZIJN DE RONDKOMERS?

HOE DOEN WE DIT?

“Je staat er echt niet alleen voor. In Doetinchem doen we het samen.”

Door middel van verschillende, uiteenlopende en originele activiteiten richten we ons op preventie en stimuleren we iedereen om naar voren te komen met vragen of zorgen over hun financiële plaatje. 

Met elkaar, en samen met andere relevante partijen, richten we ons elk jaar op een aantal thema's. Aan elk thema is een werkgroep verbonden die activiteiten opzet.

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn, UWV en Rabobank Graafschap, Betaald Voetbal De Graafschap. Recentelijk zijn het Graafschap College, Sité Woondiensten en Stichting Stadskamer aangehaakt.

IEDEREEN VERDIENT EEN STEUNTJE IN DE RUG

Voor alle Doetinchemmers streven we naar zo min mogelijk financiële zorgen. Door hierbij zoveel mogelijk mensen en organisaties te betrekken, willen wij het taboe doorbreken om zo meer mensen in beweging te krijgen en te helpen.

De Rondkomers gelooft namelijk dat iedereen door onbeheersbare factoren en veranderende omstandigheden in structurele geldproblemen kan raken, met alle gevolgen van dien.

We willen het zwijgzaam worstelen met deze situatie dan ook actief doorbreken. Immers, langer wachten maakt het altijd veel ernstiger en vervelender. Hoe klein of groot de omvang nu ook is of lijkt. Ongeacht leeftijd, afkomst of de achterliggende oorzaak.

Erger voorkomen begint bij het (h)erkennen dat er iets speelt.

THEMA'S 2022 

In 2022 richt De Rondkomers zich op de volgende thema's:
- ENERGIEARMOEDE
- WERKNEMERS MET SCHULDEN
- JONGEREN
- TABOE DOORBREKEN

IN DOETINCHEM KOMEN WE ER SAMEN UIT

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Aanmelden
PRIVACY

Uiteraard gaan wij goed om met jouw privacy. Wil je weten hoe? Klik HIER om ons privacystatement te lezen. 

WIJ WERKEN SAMEN

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn en UWW, Rabobank Graafschap, Betaald Voetbal De Graafschap, Graafschap College, Sité Woondiensten en Stichting Stadskamer. 

Buurtplein

Gemeente Doetinchem

Platform Armoede Bestrijding

Rabobank
Graafschap

De Graafschap

Graafschap College

Sité Woondiensten

Stichting Stadskamer