NIEUWS

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Rondkomers. Meld je aan voor de nieuwsbrief en lees hieronder wat je tot nu toe gemist hebt!

HET LAATSTE NIEUWS

WIJZER BIJNA 18-JARIGEN GELANCEERD

5 februari 2020

‘Hey, jij daar! Jij wordt bijna 18”. Met deze tekst worden bijna 18-jarigen in de gemeente Doetinchem getriggerd om zich voor te bereiden op wat er financieel op hen afkomt als ze de volwassen leeftijd bereiken. Het initiatief is een actie om te voorkomen dat inwoners al op jonge leeftijd schulden maken.

Digitale wijzer
Enkele weken voordat jongeren 18 jaar worden, ontvangen zij een kaart in de bus. De QR-code op de kaart leidt naar een digitale wijzer vol met informatie wat een 18-jarige financieel moet en mag regelen. In de wijzer is informatie te vinden over studeren, wonen, werken, grip op geld en Doetinchemse regelingen. Maar wellicht nog belangrijker: waar de jongeren geholpen kunnen worden als het hen zelf niet lukt. Want in Doetinchem komen we er samen uit.

Quiz
In de digitale wijzer is een quiz opgenomen om de kennis van de jongeren te testen. Wanneer zij de quiz goed invullen, ontvangen zij kortingsbonnen van Bakker Bart Doetinchem en Dumphuis en 2 toegangskaarten voor een wedstrijd van De Graafschap. De wijzer is mede door hen mogelijk gemaakt en door een gift van het IJsselkring Kinderfonds.

NAOBERFONDS FINANCIERT VOORSTELLINGEN 'EIGEN SCHULD?'

18 december 2019

Het Naoberfonds heeft een bedrag van 4.200 euro gedoneerd. Van dit bedrag kunnen 8 uitvoeringen van de voorstelling ‘Eigen schuld’ aan scholieren worden opgevoerd.  

Het is een voorstelling waarin een enthousiaste groep jongeren het onderwerp 'jongeren en geld' hebben weten te vangen. Persoonlijke verhalen komen voorbij. Hierdoor is de voorstelling realistisch, indrukwekkend maar met een stuk humor. De voorstelling kan worden gebruikt als start van een lesprogramma. Dit lesprogramma wordt de scholen vanaf februari 2020 aangeboden. Scholen die interesse hebben in het bijwonen van de voorstelling of het lesprogramma kunnen mailen naar info@derondkomers.nl.

De pers besteedde al eerder aandacht aan deze pakkende voorstelling. Bekijk HIER de bijdrage van Regio8.

RABOBANK TROTSE PARTNER VAN DE RONDKOMERS

1 december 2019

Per 1 december 2019 is Rabobank Graafschap trotse partner van De Rondkomers. Rabobank Graafschap vindt het erg belangrijk om als maatschappelijk partner deze rol te vervullen.

Eerder deed de  al een donatie voor de totstandkoming van de voorstelling ‘Eigen Schuld’ en schreven zij tijdens de Meet & Matchmarkt ook nog eens een cheque van 1.000 euro uit.

De missie van Rabobank Graafschap is: Growing a better world together. Hiermee leveren zij een substantiële bijdrage aan het welzijn en de welvaart in Nederland. Rabobank Graafschap gelooft dat als zij haar netwerk, kennis en kapitaal verbinden aan dat van andere partners, zij mensen in beweging krijgen.

LANCERING DE RONDKOMERS

4 juli 2019

Na een jaar van voorbereiding is donderdag 4 juli De Rondkomers officieel gepresenteerd. De Rondkomers wil het taboe op financiële zorgen doorbreken en meer mensen in beweging krijgen en in een vroeger stadium helpen. De aanpak en ontwikkeling van de activiteiten zijn themagericht. Het eerste speerpunt waarmee De Rondkomers aan de slag is gegaan is ‘Jongeren en schulden’. Lees hier meer over onder de pagina Projecten.

De naam, pay-off en logo van de Rondkomers komen uit de koker van Logisz uit Doetinchem. 
“De Rondkomers. In Doetinchem komen we er samen uit” appelleert aan een betrokken team, een actieve groep en een positieve beweging.
In het logo zijn de vormen van een bankpas en een opengeslagen portemonnee te herkennen. De kleuren van het logo zijn warm en vriendelijk.

Bekijk hier de bijdrage van Regio8:
"Rondkomers doorbreekt taboe op schulden."

THEATERSHOW: EIGEN SCHULD?!

4 juii 2019

Theatergroep GOUD GRID van de Gruitpoort heeft in opdracht van De Rondkomers de voorstelling ‘Eigen Schuld’ gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren die het onderwerp 'jongeren en geld' in een topvoorstelling hebben weten te vangen.
Persoonlijke verhalen komen voorbij. Hierdoor is de voorstelling realistisch, indrukwekkend maar met een stuk humor.
De voorstelling kan worden gebruikt als onderdeel van een lesprogramma op de Doetinchemse scholen om indringend aandacht te vragen voor de problematiek. Het theaterstuk wordt voor de scholen in het schooljaar 2019/2020 kosteloos aangeboden.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Aanmelden