NIEUWS

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Rondkomers. Meld je aan voor de nieuwsbrief en lees hieronder wat je tot nu toe gemist hebt!

HET LAATSTE NIEUWS

BIJEENKOMST VOOR MKB OVER WERKNEMERS MET SCHULDEN

14 november 2022

Vrijdag 11 november was De Rondkomers aanwezig tijdens een bijeenkomst voor het Midden- en kleinbedrijf van onze partner Rabobank Twente Achterhoek in stadion De Vijverberg.

De bijeenkomst stond in het teken van werknemers met schulden. Een actueel thema want op dit moment heeft 45% van de mensen met een baan geldzorgen.

Wethouder Jorik Huizinga gaf aan dat werkgevers een belangrijke rol hebben in het signaleren van geldzorgen bij hun werknemers. Deze doelgroep krijgen we namelijk lastig in beeld omdat het taboe op geldzorgen nog groter is als je een baan hebt.
Ervaringsdeskundige Frits vertelde zijn aangrijpende verhaal en gaf aan dat er een enorme drempel is om bij geldzorgen aan de bel te trekken bij je werkgever.

De Rondkomers kan werkgevers en werknemers hierin ondersteunen. Neem contact met ons op via info@derondkomers.nl.
Wij hebben gezamenlijk de (gratis) expertise in huis en weten de weg.

BIJEENKOMST GELDZORGEN DE BAAS OP 11 NOVEMBER

14 oktober 2022

Steeds meer ondernemers krijgen te maken met werknemers die last hebben van financiële stress. Onze partner De Rabobank organiseert daarom in samenwerking met de Moedige Dialoog op vrijdag 11 november in een bijeenkomst over het financiële welzijn van werknemers. De bijeenkomst vindt plaats in stadion De Vijverberg.
Na afloop van het informatieve programma kunt u de wedstrijd van De Graafschap bijwonen.

Programma
17:45 - 18:00 uur: inloop 
18:00 - 18:30 uur: hapje en drankje 
18:30 - 19:30 uur: programma Geldzorgen de Baas
20:00 - 22:00 uur: De Graafschap - Jong PSV

De deelname aan de bijeenkomst is gratis.
Geef je op via info@derondkomers.nl

GEMEENTE DOETINCHEM VRAAGT DE RONDKOMERS CAMPAGNE TE ONTWIKKELEN

12 oktober 2022

De gemeente Doetinchem heeft een pakket aan maatregelen samengesteld om inwoners die het financieel lastig hebben te steunen. Zo worden de normen voor het Meedoenarrangement en de Bijzondere bijstand verruimd. Ook heeft zij een budget voor De Rondkomers beschikbaar gesteld om een campagne te ontwikkelen die het taboe op financiele zorgen doorbreekt.

De komende tijd gaat een werkgroep van De Rondkomers aan de slag om de campagne te ontwikkelen. In deze werkgroep zijn medewerkers van Buurtplein, PAD, Graafschap College, De Stadskamer en Site vertegenwoordigd.

Lees het nieuwsbericht van de gemeente Doetinchem over het pakket aan maatregelen hier.

GASTLESSEN WEER BEGONNEN

2 september 2022

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. En dat betekent dat we ook weer met ons lesprogramma op de scholen zijn. We trapten het schooljaar af op het Graafschap College. Met de 3e-jaars studenten van de afdeling Sport en Bewegen bespraken we wat er op hen afkomt als je 18 jaar wordt en op jezelf gaat wonen. Na afloop speelden we de Schuldenescape.

Ook zijn we dit schooljaar weer actief op het Prakticon. Hier wordt aandacht besteed aan diverse financiële thema's die worden afgewisseld met werkbezoeken aan de Stadskamer en Laborijn.

NIEUWE COORDINATOR STELT ZICH VOOR

22 juni 2022

Sinds 1 april is Jacqueline Könning de nieuwe coördinator van De Rondkomers. Jacqueline is het aanspreekpunt, de spin in het web en houdt het totale overzicht over wat er allemaal binnen De Rondkomers gebeurt. Ze is voor velen een bekend gezicht, maar stelt zich graag nog even voor.
"Ik ben ik al heel wat jaren werkzaam als consulent schulddienstverlening bij het Bureau voor Financiële Ondersteuning van de gemeente Doetinchem. Mijn takenpakket bestaat uit schuldbemiddeling, WSNP-verzoeken, dwangakkoorden, de kinderopvangtoeslagaffaire en ik zit in de werkgroep aanbesteding voor de nieuwe applicatie waar wij mee werken. Daarnaast ben ik vitaliteitscoach in ons team. 
Mijn werk als consulent schulddienstverlening is voor mij de perfecte combinatie tussen het contact met de inwoners van de gemeente Doetinchem en de financiële dienstverlening. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten in mijn nieuwe rol als coördinator. Wat ik aan De Rondkomers zo mooi vind, is dat we met de diverse partners samenwerken als het gaat om hulp bij financiële zorgen. En met veel enthousiasme wil ik hier aan bijdragen.
In Doetinchem hebben we hierin veel te bieden. Door een gezamenlijke aanpak kunnen we meer bereiken. Samen d'ran!"

Jacqueline is te bereiken via info@derondkomers.nl.

STUDENTEN VLOGGEN VOOR DE RONDKOMERS

16 juni 2022

In opdracht van De Rondkomers hebben studenten social work van het Graafschap College vlogs gemaakt over de thema's studiefinanciering, zorgverzekering, budgetteren, crypto en op jezelf wonen. Op donderdag 16 juni zijn de vlogs gepresenteerd in stadion De Vijverberg.

De studenten zijn zelf in de thema's gedoken en hebben de vlog naar eigen inzicht van informatie voorzien. Een jury heeft de vlogs beoordeeld. Dit zijn de opbrengsten.

Studiefinanciering

Budgetteren


Ervaringsdeskundige Saskia van Stichting Stadskamer was aanwezig om de studenten te vertellen over hoe zij in de schulden kwam en wat dit voor haar heeft betekend.
Henck Pengel van Doglah Media Design heeft de studenten begeleid in het filmen en editen van de vlogs.
Een mooie samenwerking!

POSTERCAMPAGNE OP HET MBO 

6 april 2022

Tijdens de Week van het geld zijn op het Graafschap College en het Zone College posters van De Rondkomers opgehangen. De posters spreken de studenten aan om schulden te voorkomen en attendeert hen of ze geen geld laten liggen. De QR-code verwijst naar de 18+ wijzer van De Rondkomers waarin alle informatie op een rij staat.

SCHULDENESCAPE GELANCEERD
Spel doorbreekt het taboe over jongeren met schulden

 29 maart 2022

 We zijn al aanwezig op veel scholen in Doetinchem. Als aanvulling hierop hebben wij de Schuldenescape op het Graafschap College gelanceerd. De Schuldenescape is een escapekoffer vol uitdagingen en enorme tijdsdruk. Het geeft een realistisch inkijkje in het leven van een jongere met schulden en maakt hierdoor jongeren op een aansprekende manier bewust van geldzaken. Want ook onder deze doelgroep is dit onderwerp nog een taboe.

De Schuldenescape is dus een reality check. De grootste kracht zit hem in het besef welke impact geldproblemen kunnen hebben op de kwaliteit van je leven en je toekomst. Door de escaperoomervaring voelen jongeren sneller de ruimte om hun eigen zorgen te delen en beseffen ze dat het belangrijk is om hulp te vragen.
Na afloop van het spel wordt er, aan de hand van praatkaarten, op een interactieve manier met jongeren in gesprek gegaan over geldzaken. Zowel de studenten, hun docenten als de professionals van De Rondkomers zijn erg enthousiast over de aanpak.

De Schuldenescape is bedoeld voor jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. Het spel wordt begeleid door professionals van De Rondkomers met ervaringsdeskundigen van De Stadskamer.

Ook spelen?
Lijkt het je leuk om de Schuldenescape ook op jouw school, organisatie of instelling te spelen? Stuur een e-mail naar info@derondkomers.nl.  

MELD DE KLAS AAN VOOR EEN GASTLES TIJDENS WEEK VAN HET GELD

10 januari 2022

De Week van het geld is een week vol superleuke activiteiten om kinderen en jongeren te leren hoe zij met geld moeten omgaan. En dat is van belang. Want kinderen die al jong leren omgaan met geld, hebben daar de rest van hun leven plezier van.

De meeste kinderen en jongeren leren dit vanzelf, met vallen en opstaan en met ondersteuning van ouders en vrienden. Maar dit is niet voor allen zo vanzelfsprekend. Zo praat 19% van de ouders minder dan 1x per maand met hun kind over geldzaken.
 
De school speelt dan ook belangrijke rol in de financiële educatie voor kinderen en jongeren. En de laatste jaren doet gemiddeld 37% van de leerkrachten in het basisonderwijs mee met de Week van het geld.

De Rondkomers vindt dat dit gemiddelde omhoog moet. Wij willen de Doetinchemse basisscholen hierin steunen door in deze week een gastles aan te bieden aan de groepen 7 en/of 8.
 
Meld de klas aan via info@derondkomers.nl en wij nemen contact met je op voor verdere afstemming. Inschrijven kan tot en met 31 januari 2022.

STEUNPAKKETJES VOOR OUDEREN

16 december 2021

Evenals vorig jaar heeft het Armoedefonds heeft financieel kwetsbare 65-plussers een verrassingspakketje samengesteld om hen een hart onder de riem te steken.

De Rondkomers heeft 50 pakketjes gekregen. Deze worden uitgedeeld onder de financieel kwetsbare ouderen die bekend zijn bij onze partners.

NIEUW! DE SCHULDENESCAPE

15 november 2021

Aanvullend op het lesprogramma gaat De Rondkomers de schuldenescape aanbieden voor jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo.
Het is een escapekoffer vol uitdagingen en enorme tijdsdruk. Er zitten belangrijke lessen in over het voorkomen van schulden en sluit aan bij de belevingswereld van jongeren.

Door de escaperoom-ervaring voelen jongeren sneller de ruimte om hun eigen zorgen te delen en beseffen ze dat het belangrijk is om hulp te vragen.
De schuldenescape wordt begeleid door De Rondkomers en ervaringsdeskundigen van De Stadskamer.

LESPROGRAMMA WEER VOLOP VAN START

14 september 2021

De Rondkomers heeft een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs en MBO ontwikkeld. Inmiddels zijn dit schooljaar de eerste lessen gegeven aan studenten van het Graafschap College. De reacties waren erg positief. Ook de studenten van het Prakticon zijn inmiddels aan de slag met de lessen. En er zijn inmiddels meer scholen die zich voor het programma hebben gemeld.
Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking.

De lessen zijn een mix van voorlichting, interactie en praktisch opdrachten. Thema’s als budgetteren, zelfstandig wonen, 18+ en dan? komen aan de orde.

Heb je ook interesse in het gratis lesprogramma? Bekijk de promo dan eens of een stuur een mail naar info@derondkomers.nl.

INDY HEEFT DE GOUDEN TIP OM GOED MET GELD OM TE GAAN

3 mei 2021

Indy Mulderij van basisschool Dichterbij is de winnaar van de prijsvraag van de Doetinchemse Week van het geld. Juliette, de kinderburgemeester, heeft uit de vele inzendingen de gouden tip gekozen.

De gouden tip van Indy om goed met geld om te gaan is: "Voordat je iets koopt eerst goed nadenken en overleggen met je ouders wat je met je geld wilt doen. En daarnaast goed nadenken of hetgeen je wilt kopen het geld wel waard is, anders kun je beter verder sparen." 

Zodra het weer kan, mag Indy met haar klas een voetbalwedstrijd van De Graafschap bezoeken.

FLYER VOOR WERKGEVERS MET WERKNEMERS MET SCHULDEN

13 april 2021

De Rondkomers heeft een flyer ontwikkeld voor werkgevers met werknemers met schulden. De flyer is bedoeld om werkgevers te attenderen op signalen die er kunnen zijn bij werknemers met schulden of financiële problemen. Maar ook om hen te informeren over wat ze kunnen doen om hen te helpen.

Lees hier meer over het project werknemers en schulden.

DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG!

17 maart 2021

Tijdens de week van het geld is er veel aandacht voor geld en hoe je hier mee om moet gaan. In Doetinchem willen we graag dat kinderen nadenken over geld: wat is verstandig en wat niet? Waarschijnlijk hebben kinderen ook goede tips voor elkaar en voor anderen als het gaat om geld. Daarom dagen wij alle kinderen uit groep 7 en 8 uit om antwoord te geven op de vraag: Wat is jouw gouden tip om goed met geld om te gaan?
Uit alle inzendingen bepaalt de jury welk idee het beste is en wie er een bezoek aan een wedstijd van de Graafschap wint met de hele klas! De jury bestaat uit de kinderburgemeester en kinderraad van de gemeente Doetinchem, wethouder Jorik Huizinga, Jordy Tutuarima en Siri Worm.

Wat moet je doen? 
Geef antwoord op de vraag: Wat is jouw gouden tip om goed met geld om te gaan? Mail jouw gouden tip voor 16 april 2021 naar info@derondkomers.nl. Bij voorkeur in de vorm van een foto, tekening of collage met daarbij een korte toelichting.

Lees hier meer over de Doetinchemse Week van het geld.

OPROEP BASISSCHOLEN DOETINCHEMSE WEEK VAN HET GELD VERSTUURD

15 februari 2021

Alle Doetinchemse basisscholen hebben afgelopen week een brief gehad met daarin een oproep om deel te nemen aan de Doetinchemse Week van het geld. In Doetinchem zijn Graafschap-speler Jordy Tutuarima en NL-voetbalster Siri Worma ambassadeur van deze week. Zij hebben samen met de kinderraad een speciale boodschap voor de scholen.
Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’
Lees hier meer informatie over de Doetinchemse Week van het geld.

VOORAANKONDIGING DOETINCHEMSE WEEK VAN HET GELD

15 december 2020

Een van de activiteiten die in 2021 op de planning staat is de Doetinchemse Week van het geld. Deze vindt eind maart plaats met als thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. De Rondkomers richt zich op leerlingen in groep 7 en 8 en er is speciale aandacht voor het onderwerp ‘LVB en financiële problemen’. We zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen en maken het programma in januari bekend.

STEUNTJE IN DE RUG VOOR OUDEREN

11 december 2020

De corona heeft gevolgen voor velen, maar met name ouderen worden hard getroffen. Eenzaamheid, financiële onzekerheid en gezond blijven is bij deze doelgroep aan de orde van de dag. Het Armoedefonds heeft voor financieel kwetsbare 65-plussers een verrassingspakketje samengesteld om hen een hart onder de riem te steken in de decembermaand. De Rondkomers heeft 100 pakketjes gekregen. Deze worden uitgedeeld onder de financieel kwetsbare ouderen die bekend zijn bij de partners.

STOPPERCAMPAGNE RONDKOMEN IN CORONATIJD

3 november 2020

De Rondkomers laat sinds enkele weken wekelijks van zich horen met een stoppercampagne. Het thema van de stoppers is ‘Rondkomen in coronatijd’, waarbij de inwoners door middel van wisselende boodschappen aangespoord worden om hulp te zoeken als zij dat nodig hebben. De stoppers worden geplaatst op de gemeentepagina van Doetinchem en op de socials van De Rondkomers en haar  samenwerkingspartners.

WETHOUDER HUIZINGA AANWEZIG BIJ GASTLES OP PRAKTICON

2 oktober 2020

Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem was vrijdag 2 oktober aanwezig op het Prakticon. Hij woonde een van de gastlessen bij uit het lesprogramma dat door De Rondkomers is ontwikkeld. Regio8 en Omroep Gelderland maakten hierover een nieuwsitem.

Het lesprogramma wordt inmiddels ook gegeven aan een groep leerlingen van het Graafschap College. En ook andere scholen in Doetinchem zijn geinteresseerd.

THEATERVOORSTELLING 'EIGEN SCHULD' WEER VAN START

15 september 2020

De theatervoorstelling 'Eigen schuld' wordt weer uitgevoerd. Zo'n 120 leerlingen van het Prakticon en Graafschap college woonden in Schouwburg Amphion deze pakkende voorstelling bij. Deze scholen nemen ook deel aan het lesprogramma dat De Rondkomers heeft ontwikkeld.

PRAKTICON START MET LESPROGRAMMA

20 juli 2020

Studenten van het Prakticon gaan het komend schooljaar aan de slag met het door De Rondkomers ontwikkelde lesprogramma. Het programma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren.

Naast het bijwonen van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ gaan de studenten in zes lessen aan de slag met thema’s als budgetteren, zelfstandig wonen, 18+ en dan? De lessen zijn een mix van voorlichting, interactie en praktisch opdrachten. Ook wordt er gebruikt gemaakt van korte films. Deze films zijn hiervoor speciaal in Doetinchem opgenomen.

Heb je ook interesse in het gratis lesprogramma? Bekijk de promo dan eens  of neem contact op met Hanneke Pennings, projectleider, op 06-14317062.

ONDERZOEK WERKGEVERS NAAR WERKNEMERS MET SCHULDEN AFGEROND

20 juli 2020

Er komt geregeld armoede voor bij mensen die werken. Het is een doelgroep die lastig in beeld is en vaak buiten de boot valt als het gaat om regelingen en voorzieningen. De afgelopen maanden heeft Sanne Roerdink in opdracht van De Rondkomers een afstudeeronderzoek gedaan naar werknemers met schulden. Ze heeft hiervoor een aantal Doetinchemse werkgevers geïnterviewd . Het doel van het onderzoek was het in kaart brengen van de behoefte van werkgevers rondom het voorkomen en ondersteunen van werknemers met schulden.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 75% van de geïnterviewde werkgevers te maken heeft met werknemers met financiële problemen. De werkgevers zien bij deze werknemers een stijging van het ziekteverzuim en een daling van de productiviteit. Toch zijn de werkgevers zich niet goed bewust van de signalen die een werknemer met financiële problemen af kan geven. Bijna 63% van de geïnterviewde werkgevers weet pas dat een werknemer financiële problemen heeft als er al loonbeslag is gelegd. Het aantal werknemers met financiële problemen ligt vermoedelijk dus hoger. Daarnaast zijn de geïnterviewde werkgevers niet goed op de hoogte van de hulpverlening die in Doetinchem voor deze werknemers wordt geboden. Werkgevers proberen deze werkgevers vaak intern hulp te bieden.

De Rondkomers gaat zich de komende periode richten op twee activiteiten. Het bijstaan van werkgevers in de gemeente Doetinchem om signalen van werknemers met schulden eerder te herkennen. En als tweede bekendmaken met de hulpverlening die er in de gemeente Doetinchem op dit gebied is.

FILMPJE: JONGEREN TREK AAN DE BEL VOOR  HULP!

1 juni 2020

Een flink aantal jongeren heeft door de coronamaatregelen minder inkomen. Zij maken zich zorgen hoe zij hun vaste lasten moeten betalen. In Doetinchem staan zij er niet alleen voor. Er zijn diverse instanties waar zij voor hulp terecht kunnen. De Rondkomers ontwikkelde daarom dit filmpje

BEN JE FINANCIEEL GETROFFEN DOOR DE CORONACRISIS?

6 april 2020

Heb je door de coronacrisis ineens minder inkomen? Dan bestaat er een grotere kans op geldproblemen. Misschien heb je zorgen over jouw financiën in de toekomst. Of ben je bang dat je het niet meer gaat redden? Schaam je niet en trek aan de bel. Je bent namelijk echt niet de enige. En je hoeft het niet alleen te doen. In Doetinchem komen we er samen uit! Je kunt in Doetinchem op verschillende plekken voor hulp terecht.

Lees hier wat Buurtplein, Laborijn, UWV, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, de gemeente Doetinchem en Rabobank Graafschap voor je kunnen betekenen.

DE GRAAFSCHAP TROTSE PARTNER VAN DE RONDKOMERS

18 maart 2020

Betaald Voetbal De Graafschap is aangesloten als partner van De Rondkomers. De Graafschap wil als club in het hart van de Achterhoek een bijdrage leveren aan de regio en haar bewoners door  verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

De Graafschap sponsort al de 18+ wijzer die De Rondkomers in februari lanceerde. In deze digitale wijzer zit een kennisquiz waarvoor zij 2 vrijkaarten per persoon voor een thuiswedstrijd beschikbaar heeft gesteld. Ook sponsort zij het lesprogramma waarin door scholieren vrijkaarten voor een thuiswedstrijd te winnen zijn.

“De Graafschap is een club van en voor iedereen. Daarom steunen wij met enthousiasme dit project. Een bezoek aan een thuiswedstrijd van De Graafschap moet voor iedereen mogelijk zijn”, aldus Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap.

De Rondkomers is blij met de samenwerking. De Graafschap is immers in staat grote groepen mensen te bereiken en te enthousiasmeren.

LESPROGRAMMA VOOR SCHOLEN

11 maart 2020

In opvolging van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ heeft De Rondkomers een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholen.

Het programma bestaat uit zes lessen. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: budgetteren, zelfstandig wonen, 18+ en dan? De lessen zijn een mix van voorlichting, interactie en praktisch aan de slag gaan. Ook wordt er gebruikt gemaakt van korte films. Deze films zijn hiervoor speciaal opgenomen. Bekijk het promotiefilmpje.
Door middel van kleine huiswerkopdrachten worden de jongeren gestimuleerd om met hun ouders/verzorgers in gesprek te gaan. Op deze manier wordt het thema ook thuis bespreekbaar gemaakt. De lessen worden gegeven door de docenten van school en/of professionals uit de praktijk.

‘Eigen schuld’
Het lesprogramma is een vervolg op de voorstelling ‘Eigen schuld’. Een pakkende voorstelling die het thema jongeren en schulden goed weet over te brengen. De voorstelling wordt nog volop gespeeld en kan elke keer rekenen op lovende reacties. De pers besteedde al eerder aandacht aan deze pakkende voorstelling.

Aanmelden
Scholen die interesse hebben in de voorstelling en/of het lesprogramma kunnen zich aanmelden via info@derondkomers.nl. Zowel de voorstelling als het lesprogramma worden gratis aangeboden.

WIJZER BIJNA 18-JARIGEN GELANCEERD

5 februari 2020

‘Hey, jij daar! Jij wordt bijna 18”. Met deze tekst worden bijna 18-jarigen in de gemeente Doetinchem getriggerd om zich voor te bereiden op wat er financieel op hen afkomt als ze de volwassen leeftijd bereiken. Het initiatief is een actie om te voorkomen dat inwoners al op jonge leeftijd schulden maken.

Digitale wijzer
Enkele weken voordat jongeren 18 jaar worden, ontvangen zij een kaart in de bus. De QR-code op de kaart leidt naar een digitale wijzer vol met informatie wat een 18-jarige financieel moet en mag regelen. In de wijzer is informatie te vinden over studeren, wonen, werken, grip op geld en Doetinchemse regelingen. Maar wellicht nog belangrijker: waar de jongeren geholpen kunnen worden als het hen zelf niet lukt. Want in Doetinchem komen we er samen uit.

Quiz
In de digitale wijzer is een quiz opgenomen om de kennis van de jongeren te testen. Wanneer zij de quiz goed invullen, ontvangen zij kortingsbonnen van Bakker Bart Doetinchem en Dumphuis en 2 toegangskaarten voor een wedstrijd van De Graafschap. De wijzer is mede door hen mogelijk gemaakt en door een gift van het IJsselkring Kinderfonds.

NAOBERFONDS FINANCIERT VOORSTELLINGEN 'EIGEN SCHULD?'

18 december 2019

Het Naoberfonds heeft een bedrag van 4.200 euro gedoneerd. Van dit bedrag kunnen 8 uitvoeringen van de voorstelling ‘Eigen schuld’ aan scholieren worden opgevoerd.  

Het is een voorstelling waarin een enthousiaste groep jongeren het onderwerp 'jongeren en geld' hebben weten te vangen. Persoonlijke verhalen komen voorbij. Hierdoor is de voorstelling realistisch, indrukwekkend maar met een stuk humor. De voorstelling kan worden gebruikt als start van een lesprogramma. Dit lesprogramma wordt de scholen vanaf februari 2020 aangeboden. Scholen die interesse hebben in het bijwonen van de voorstelling of het lesprogramma kunnen mailen naar info@derondkomers.nl.

De pers besteedde al eerder aandacht aan deze pakkende voorstelling. Bekijk HIER de bijdrage van Regio8.

RABOBANK TROTSE PARTNER VAN DE RONDKOMERS

1 december 2019

Per 1 december 2019 is Rabobank Graafschap trotse partner van De Rondkomers. Rabobank Graafschap vindt het erg belangrijk om als maatschappelijk partner deze rol te vervullen.

Eerder deed de  al een donatie voor de totstandkoming van de voorstelling ‘Eigen Schuld’ en schreven zij tijdens de Meet & Matchmarkt ook nog eens een cheque van 1.000 euro uit.

De missie van Rabobank Graafschap is: Growing a better world together. Hiermee leveren zij een substantiële bijdrage aan het welzijn en de welvaart in Nederland. Rabobank Graafschap gelooft dat als zij haar netwerk, kennis en kapitaal verbinden aan dat van andere partners, zij mensen in beweging krijgen.

LANCERING DE RONDKOMERS

4 juli 2019

Na een jaar van voorbereiding is donderdag 4 juli De Rondkomers officieel gepresenteerd. De Rondkomers wil het taboe op financiële zorgen doorbreken en meer mensen in beweging krijgen en in een vroeger stadium helpen. De aanpak en ontwikkeling van de activiteiten zijn themagericht. Het eerste speerpunt waarmee De Rondkomers aan de slag is gegaan is ‘Jongeren en schulden’. Lees hier meer over onder de pagina Projecten.

De naam, pay-off en logo van de Rondkomers komen uit de koker van Logisz uit Doetinchem. 
“De Rondkomers. In Doetinchem komen we er samen uit” appelleert aan een betrokken team, een actieve groep en een positieve beweging.
In het logo zijn de vormen van een bankpas en een opengeslagen portemonnee te herkennen. De kleuren van het logo zijn warm en vriendelijk.

Bekijk hier de bijdrage van Regio8:
"Rondkomers doorbreekt taboe op schulden."

THEATERSHOW: EIGEN SCHULD?!

4 juli 2019

Theatergroep GOUD GRID van de Gruitpoort heeft in opdracht van De Rondkomers de voorstelling ‘Eigen Schuld’ gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren die het onderwerp 'jongeren en geld' in een topvoorstelling hebben weten te vangen.
Persoonlijke verhalen komen voorbij. Hierdoor is de voorstelling realistisch, indrukwekkend maar met een stuk humor.
De voorstelling kan worden gebruikt als onderdeel van een lesprogramma op de Doetinchemse scholen om indringend aandacht te vragen voor de problematiek. Het theaterstuk wordt voor de scholen in het schooljaar 2019/2020 kosteloos aangeboden.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank

IN DOETINCHEM KOMEN WE ER SAMEN UIT

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

PRIVACY

Uiteraard gaan wij goed om met jouw privacy. Wil je weten hoe? Klik HIER om ons privacystatement te lezen.