PROJECTEN 

We zetten themagericht in op projecten en activiteiten.
Een overzicht.

Werknemers en schulden

Er komt geregeld armoede voor bij mensen die werken. Het is een doelgroep die lastig in beeld is en vaak buiten de boot valt als het gaat om regelingen en voorzieningen.
62% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met schulden, dit kost de werkgever ongeveer 13.000 euro per jaar. Voor zowel de werknemer als de werkgever is het van belang dat de werknemer zo spoedig mogelijk geholpen wordt bij zijn/haar financiele problematiek. De Rondkomers heeft dit thema daarom op de agenda gezet en is bezig (geweest) met enkele initiatieven.

Doetinchemse Week van het geld

In de week van 22 maart 2021 is het weer zover, de Week van het geld! Een week georganiseerd door Wijzer in geldzaken om kinderen en jongeren te leren hoe zij met geld moeten omgaan. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. 
De Rondkomers besteedt dit jaar in Doetinchem extra aandacht aan de Week van het Geld. We hebben dan ook een Doetinchemse Week van het geld met 2 eigen ambassadeurs: Graafschap-speler Jordy Tutuarima en NL-voetbalster Siri Worm. 

Lesprogramma voor scholen

In opvolging van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ heeft De Rondkomers een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholen. Bekijk het promofilmpje!

18+ wijzer

Jij bent bijna 18. Eindelijk volwassen?! Je bent vanaf dan zelf verantwoordelijk voor al jouw geldzaken, bijvoorbeeld voor rood staan en een boete.
Er is veel info te vinden over als je 18 jaar wordt, misschien bijna wel te veel. In onze geldwijzer is alles kort en bondig voor je op een rij gezet wat je financieel mag en moet doen. En lees je ook waar je hulp vindt als je er zelf even niet uitkomt. Want je hoeft het in Doetinchem echt niet alleen te doen.

Theatervoorstelling ‘Eigen Schuld’ 

Theatergroep  GRID GOUD van de Gruitpoort heeft in opdracht van De Rondkomers de voorstelling ‘Eigen Schuld’ gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren die het onderwerp 'jongeren en geld' in een topvoorstelling heeft weten te vangen. Persoonlijke verhalen maken de voorstelling humoristisch, realistisch en indrukwekkend.

De voorstelling kan worden gebruikt als onderdeel van een lesprogramma op de Doetinchemse scholen om indringend aandacht te vragen voor de problematiek.
Het theaterstuk wordt voor de scholen vooralsnog kosteloos aangeboden

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank. 

IN DOETINCHEM KOMEN WE ER SAMEN UIT

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

PRIVACY

Uiteraard gaan wij goed om met jouw privacy. Wil je weten hoe? Klik HIER om ons privacystatement te lezen.