PROJECTEN 

We zetten themagericht in op projecten en activiteiten.

Lesprogramma voor scholen

In opvolging van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ heeft De Rondkomers een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholen. Bekijk het promofilmpje!

Ben jij bijna 18 jaar?

Jij bent bijna 18. Eindelijk volwassen?! Je bent vanaf dan zelf verantwoordelijk voor al jouw geldzaken, bijvoorbeeld voor rood staan en een boete.
Er is veel info te vinden over als je 18 jaar wordt, misschien bijna wel te veel. In onze geldwijzer is alles kort en bondig voor je op een rij gezet wat je financieel mag en moet doen. En lees je ook waar je hulp vindt als je er zelf even niet uitkomt. Want je hoeft het in Doetinchem echt niet alleen te doen.

PREVENTIE VAN SCHULDEN

bij jongeren

De Rondkomers zet themagericht in op projecten en activiteiten. Als eerste speerpunt is gekozen voor de preventie van schulden bij jongeren. Nogal wat jongeren hebben moeite om op weg naar volwassenheid goed om te gaan met geld en hun budget op orde te krijgen. Denk hierbij aan zorgverzekering en huisvesting. Een flinke groep jongvolwassenen heeft al te maken met forse schulden. De Rondkomers ontwikkelt daarom het komende jaar activiteiten gericht op het verbeteren van de kennis over verplichtingen op het moment dat een jongere 18 jaar wordt, het verlagen van de drempel om geldproblemen bespreekbaar te maken en het vergroten van de vaardigheden om met een (huishoud)budget om te gaan.

Theatervoorstelling ‘Eigen Schuld’ 

Theatergroep  GRID GOUD van de Gruitpoort heeft in opdracht van De Rondkomers de voorstelling ‘Eigen Schuld’ gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren die het onderwerp 'jongeren en geld' in een topvoorstelling heeft weten te vangen. Persoonlijke verhalen maken de voorstelling humoristisch, realistisch en indrukwekkend.

De voorstelling kan worden gebruikt als onderdeel van een lesprogramma op de Doetinchemse scholen om indringend aandacht te vragen voor de problematiek.
Het theaterstuk wordt voor de scholen in het schooljaar 2019/2020 kosteloos aangeboden

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank. 

IN DOETINCHEM KOMEN WE ER SAMEN UIT

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Aanmelden
PRIVACY

Uiteraard gaan wij goed om met jouw privacy. Wil je weten hoe? Klik HIER om ons privacystatement te lezen.