RONDKOMERS PROJECTEN

PREVENTIE VAN SCHULDEN

bij jongeren

De Rondkomers zet themagericht in op projecten en activiteiten. Als eerste speerpunt is gekozen voor de preventie van schulden bij jongeren. Nogal wat jongeren hebben moeite om op weg naar volwassenheid goed om te gaan met geld en hun budget op orde te krijgen. Denk hierbij aan zorgverzekering en huisvesting. Een flinke groep jongvolwassenen heeft al te maken met forse schulden. De Rondkomers ontwikkelt daarom het komende jaar activiteiten gericht op het verbeteren van de kennis over verplichtingen op het moment dat een jongere 18 jaar wordt, het verlagen van de drempel om geldproblemen bespreekbaar te maken en het vergroten van de vaardigheden om met een (huishoud)budget om te gaan.

Theatervoorstelling ‘Eigen Schuld’ 

Theatergroep GOUD GRID van de Gruitpoort heeft in opdracht van De Rondkomers de voorstelling ‘Eigen Schuld’ gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren die het onderwerp 'jongeren en geld' in een topvoorstelling heeft weten te vangen. Persoonlijke verhalen maken de voorstelling humoristisch, realistisch en indrukwekkend.

De voorstelling kan worden gebruikt als onderdeel van een lesprogramma op de Doetinchemse scholen om indringend aandacht te vragen voor de problematiek.
Het theaterstuk wordt voor de scholen in het schooljaar 2019/2020 kosteloos aangeboden

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank. 

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van De Rondkomers?
Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Aanmelden
CONTACT

FINANCIËLE HULPVRAAG  
0314 - 34 19 19
(BUURTCOACH BUURTPLEIN)

OVERIGE VRAGEN
06 - 14 31 70 62
(HANNEKE PENNINGS)