SCHULDENESCAPE

Spel doorbreekt het taboe over jongeren met schulden

We zijn met ons lesprogramma al aanwezig op veel scholen in Doetinchem. Als aanvulling hierop hebben wij de Schuldenescape gelanceerd. De Schuldenescape is een escapekoffer vol uitdagingen en enorme tijdsdruk. Het geeft een realistisch inkijkje in het leven van een jongere met schulden en maakt hierdoor jongeren op een aansprekende manier bewust van geldzaken. Want ook onder deze doelgroep is dit onderwerp nog een taboe.

De Schuldenescape is dus een reality check. De grootste kracht zit hem in het besef welke impact geldproblemen kunnen hebben op de kwaliteit van je leven en je toekomst. Door de escaperoomervaring voelen jongeren sneller de ruimte om hun eigen zorgen te delen en beseffen ze dat het belangrijk is om hulp te vragen.
Na afloop van het spel wordt er, aan de hand van praatkaarten, op een interactieve manier met jongeren in gesprek gegaan over geldzaken. Zowel de studenten, hun docenten als de professionals van De Rondkomers zijn erg enthousiast over de aanpak.

De Schuldenescape is bedoeld voor jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. Het spel wordt begeleid door professionals van De Rondkomers met ervaringsdeskundigen van De Stadskamer.

Ook leuk voor professionals

Het spel is ook interessant voor professionals die met jongeren werken en zodoende ervaren wat een jongere met schulden tegenkomt.

Doe mee!
Lijkt het je leuk om de Schuldenescape ook op jouw school, organisatie of instelling te spelen? Stuur een e-mail naar info@derondkomers.nl.